PeyamaKurd - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için dayanışma çağrısı yaptı.
Papa Franciscus, Maraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'deki mağdurlar için dayanışma çağrısında bulundu.
Vatikan'da çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumunda Papa, Türkiye’de yaşanan ve Suriye dahil geniş alanda etkili olan deprem felaketine değindi.
Papa, "Şu anda düşüncelerim, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan deprem felaketinden ciddi şekilde etkilenen Türkiye ve Suriye halklarıyla beraber. Onlar için güçlü duygularla dua ediyorum. Bu yıkıcı felaketten muzdarip olan herkese ve bu halklara yakınlığımı belirtmek istiyorum" dedi.
Herkesi bu felaket karşısında deprem bölgeleriyle dayanışma göstermeye davet eden Papa, "Bu kardeşlerimizin, bu trajedi karşısında ilerleyebilmeleri için birlikte dua edelim" diye ekledi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın