'Lübnan'a saldiri hazirligi' Israil ordusunun masasinda

'Lübnan'a saldiri hazirligi' Israil ordusunun masasinda

PeyamaKurd - İsrail'de ordu komutanlarının, Lübnan'a saldırı için hazırlık seviyesinin artırılması konusunu görüştüğü bildirildi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar ve silahlı kuvvetlerdeki üst düzey komutanların, kuzey bölgesindeki komutanlarla ortak bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Adraee, görüşmede, kuzey bölgesindeki beldelerin korunmaya devam edilmesi, Lübnan'a saldırı hazırlığının artırılması, hava kuvvetleri ile kuzey komutanları arasındaki iş birliği konularının ele alındığını ifade etti.

Son zamanlarda Tel Aviv ile Hizbullah arasındaki gerilimi kontrol altına almak için yoğun bir çaba olduğu biliniyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein, Tel Aviv ile Hizbullah arasındaki gerilimi yatıştırmak ve bunun kapsamlı savaşa dönüşmesini önlemek için İsrail ile Lübnan arasında arabuluculuk yapıyor.

Lübnan'da dün, 4 Bakan ve 16 büyükelçi, Hizbullah Hareketi'nin Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda "füze depoladığı" iddiaları üzerine havalimanına ziyaret gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın