PeyamaKurd- Libya Ulusal Ordu Sözcüsü Ahmed El Mismari, Türkiye ve ona bağlı UMH güçlerinin Sirte ve Cufra şehrine saldırıya hazırlandıklarını belirterek, "Önümüzdeki saatlerde büyük bir savaşa tanık olabiliriz" dedi.
Türkiye ile Mısır Libya'da savaşın eşiğinde.
Ankara'nın savaşı müdahil olmasının ardından Libya Ulusal Ordusu da Mısır'ı davet etti.
Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ahmed El Mismari, Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin Sirte ve Cufra'ya doğru harekete geçtiğini belirterek, "Önümüzdeki saatlerde Sirte ve Cufra'da büyük bir savaşa tanık olacağız" dedi.
UMH'ye bağlı güçlerin sözcüsü Muhammed Kanunu da yaptığı açıklamada, Sirte ve Cufra gibi petrol şehirlerini geri alacaklarını belirterek, "Elimizden alınan şehirlerimize gidiyoruz. Devletin otoritesini tüm topraklarımızda sağlayacağız" diye belirtti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın