Iran: "Türkiye disinda kimse bizden petrol almiyor"

Iran: "Türkiye disinda kimse bizden petrol almiyor"

PeyamaKurd - Avrupa ülkelerine isyan eden İran, ABD'nin petrol yaptırımları konusunda muafiyet tanıdığı ülkelerden Yunanistan ve İtalya'ya tepki gösterdi.

Petrol yaptırımlarına ilişkin açıklama yapan Tahran, "Türkiye dışında hiçbir Avrupa ülkesi İran'dan petrol almıyor" ifadesini paylaştı.

ABD'nin geçen Kasım ayında Tahran'a uygulamaya başladığı yaptırımlarla ilgili açıklamada bulunan İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, Avrupa'ya isyan etti.

Zengene, İran'daki haber ajanslarına verdiği açıklamada, "Amerika, Yunanistan ve İtalya'ya muafiyet tanıdı. Ama iki ülke de (buna rağmen) İran'dan petrol almıyor. Bu konudaki sorularımızı da cevapsız bırakıyorlar. Türkiye dışında hiçbir Avrupa ülkesi İran'dan petrol almıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın