Alman BioNTech firmasi: Asi hazir ve mükemmel

Alman BioNTech firmasi: Asi hazir ve mükemmel

PeyamaKurd - Almanya’da Prof. Dr. Uğur Şahin’in başında olduğu BioNTech firmasının koronavirüse karşı geliştirdiği aşının son aşamada olduğu ve gerekli iznin çıkması durumunda yakında kitlesel aşılamaya başlanabileceği duyuruldu.

Prof. Şahin, Frankfurter Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada, BioNTech’in ABD ilaç şirketi Pfizer’in desteğiyle geliştirdiği BNT162b2 adlı aşının tüm deneme süreçlerinin başarıyla sona erdiğini ve dağıtım için sadece gerekli iznin beklendiğini söyledi.

Avrupa’da ilaç izni yetkisine sahip Avrupa İlaç Ajansı EMA’dan yapılan açıklamada da BNT162b2’in "Rolling Review" adı verilen bir süreçle incelendiği ve klinik deneyde elde edilerek, şimdiye dek ajansa aktarılan tüm verilerin olumlu sonuç verdiği doğrulandı.

EMA, söz konusu maddeyle ilgili gelinen noktayı "cesaret verici" olarak nitelerken, ruhsat sürecinin devam ettiğini bildirdi. Prof. Şahin, Nisan ayından bu yana yaptıkları çalışmalarla geliştirdikleri BNT162b2 aşısını toplam 37 bin kişide denediklerini, tüm klinik denemelerden olumlu sonuç alındığını ve "hedef çizgisine çok yaklaştıklarını" ekledi.

Aşının başarı oranını, güvenirlirliğini ve enfeksiyona karşı koruyucu özelliğini "mükemmel" olarak niteleyen Şahin, deneklerin antikor geliştirdiklerini ve bağışıklık kazandıklarını söyledi.

Alınan sonuçlardan sonra seri üretime geçtiklerini ve iznin çıkması durumunda derhal dağıtıma geçebileceklerini de ifade eden Şahin, "Pandemiyi sona erdirmemize çok az bir süre kaldı" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın