Trump'tan Grönland açıklaması

Yayınlanma Tarihi :
Trump'tan Grönland açıklaması

PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump Dünya Ekonomik Forumu'nda beklenen konuşmasını gerçekleştirdi.

Trump'ın gündeminde Grönland vardı. Grönland konusunda net mesajlar veren Trump, Danimarka ile görüşmeye hazır olduklarını aktardı.

Trump, "Dünyayı korumak için bir buz parçasını istiyoruz ama vermiyorlar" diye belirtti.

ABD Başkanı Trump, İsviçre'nin Davos kasabasında bu yıl 56'ncısı düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yıllık Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.   

Grönland konusunda net mesajlar veren Trump, ulusal güvenlik gerekçeleriyle bu bölgeye sahip olmaları gerektiğini savunarak, bu konuda Danimarka ile görüşmeye hazır olduklarını bildirdi.

ABD Başkanı, "Muhtemelen aşırı güç kullanmaya karar vermedikçe Grönland konusunda bir şey elde edemeyeceğiz, bu durumda açıkçası durdurulamaz olurduk. Ancak bunu yapmayacağım. Zor kullanmak istemiyorum, zor kullanmayacağım" diyerek bu konuda askeri seçeneği düşünmediğini didle getirdi.

Rusya ve Çin'e atıf yapan Trump, Grönland'ın sadece ABD için değil Avrupa'nın da güvenliği için önemli olduğunu kaydederek, bu sebeple kendilerine ait olması gerektiğini dikkat çekti.

Danimarka ile müzakerelere başlama talebi   

Danimarka ile bu konuda görüşmeye hazır oldukları mesajını veren Trump, "Bu nedenle, tarihimiz boyunca birçok başka bölgeyi satın aldığımız gibi ABD'nin Grönland'ı satın almasını görüşmek üzere (Danimarka ile) acil müzakereler yapılmasını talep ediyorum" ifadelerini kulandı.