“İsrail ile ABD, ateşkesin sonraki aşamasında anlaşamadı”

Yayınlanma Tarihi :
“İsrail ile ABD, ateşkesin sonraki aşamasında anlaşamadı”

PeyamaKurd - İsrail basını, Gazze Şeridi'nde ateşkesin gelecek aşamasının yeniden inşa mı yoksa silahsızlandırma mı olacağıyla ilgili ABD ile İsrail arasında anlaşmazlık olduğunu yazdı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın ismi açıklanmayan İsrailli kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD yönetiminin Gazze'de ateşkes planının ikinci aşamasına iki hafta içinde geçilmesini hedeflediği belirtildi.

Haberde, ABD'nin Gazze'nin yeniden inşasının silahsızlandırmayla eş zamanlı olarak ilerlemesini istediği, İsrail'in ise yeniden inşayla ilgili bir adım atılmadan önce "Hamas'ın dağıtılması ve Gazze'nin silahsızlandırılması konusunda ısrar ettiği" aktarıldı.

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bina yıkımı ve arazi düzleştirme gibi eylemlerinin Filistinliler için planlanan yeni yerleşim bölgeleri için yapıldığı iddia edilen haberde, bunun ateşkesin sonraki aşamasının hazırlığı olduğu öne sürüldü.

Haberde, söz konusu bölgelerde hem İsrail ordusu hem de Hamas'ın bulunmayacağı savunuldu.