Abbas Arakçi: Düşmanın ülkeyi bölme girişimi başarısız oldu

Abbas Arakçi: Düşmanın ülkeyi bölme girişimi başarısız oldu

PeyamaKurd - İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ülkesinin ABD ve İsrail'in hedeflerine ulaşmasını engelleyebildiğini dile getirdi.

Arakçi, bugün savaşı İran tarihinin "altın çağı" olarak nitelendirerek, "düşman'ın" ülkeyi bölme ve rejimi girişiminin başarısız olduğunu belirtti.Hürmüz Boğazı'yla ilgili olarak Arakçi, boğazın ülkesinin kontrolünde olduğunu, savaş sonrasında da özel tedbirlerle yönetileceğini dile getirdi.

"Bölge ülkeleriyle hiçbir düşmanlığımız yok." diyen İran Dışişleri Bakanı, bölge ülkelerine gönderdiği mesajda, "Sadece ABD üslerini ve İran'a karşı saldırıların düzenlendiği noktaları hedef alacağız." diye belirtti.

Abbas Arakçi, bölgedeki bazı ülkelerin ABD ve İsrail'in saldırılarını kınamamasına şaşırdığını ifade ederek, Amerikalılardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

28 Şubat 2026 Cumartesi sabahı ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı ortak hava operasyonu, bölgedeki gerilimi en üst seviyeye taşımıştı.

İran, bu saldırılara misilleme olarak İsrail’e füze fırlatmış ve bölge ülkelerindeki ABD askeri üslerini hedef almıştı.