ABD, Suriye ve Ürdün’den ‘Suriye’nin yeniden inşası’ toplantısı

ABD, Suriye ve Ürdün’den ‘Suriye’nin yeniden inşası’ toplantısı

PeyamaKurd - Ürdün Dışişleri Bakanı Faysal Safadi, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack ve Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan eş-Şeybani ile Amman’da bir araya geldi. 

Üç ülkenin temsilcileri, ''Suriye’nin savaş sonrası yeniden inşasına destek, yabancı yatırımların güvence altına alınması, Süveyda’daki ateşkesin güçlendirilmesi ve bölgedeki güvenlik sorunlarının çözümüne yönelik adımları'' değerlendirdi.

Faysal Safadi, Suriye'deki güvenlik sorunlarını ele almak ve daha fazla yatırım çekmek amacıyla başkent Amman'da ABD Suriye Özel Temsilcisi ve Suriye Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack ve Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile bir toplantı düzenledi.

Aktarılan habere göre, Ürdün Dışişleri Bakanlığı, liderlerin çeşitli konuları ele aldıklarını, özellikle Suriye'nin savaş sonrası yeniden inşasını desteklemeyi ve ''güvenliğini, istikrarını ve egemenliğini sağlama'' konusunu görüştü. Üç ülke temsilcilerinin gerçekleştirdiği görüşmede, Suriye’nin yeniden inşa sürecine destek verilmesi ve yabancı yatırımların güvence altına alınması konuları da ele alındı.

Bu Haber 171 defa okunmuştur.