PeyamaKurd - ABD, Rojava'da yapılacak herhangi bir seçimin ancak belli koşullar sağlandıktan sonra sağlıklı bir şekilde yapılabileceğine işaret ederek, ülkede serbest, adil ve şeffaf seçim koşullarının oluşturulması gerektiğine dikkati çekti.
ABD Dışişleri Bakanlığı Rojava’da 11 Haziran'da düzenleyeceği yerel seçimlere dair adil, serbest ve şeffaf bir seçim ortamının bulunmadığı değerlendirmesini yaptı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın brifinginde, basın mensuplarına Rojava'daki yerel seçim gündemini ele aldı.
Patel, Rojava’da 'de yapılacak herhangi bir seçimin ancak belli koşullar sağlandıktan sonra sağlıklı bir şekilde yapılabileceğine işaret ederek, ülkede serbest, adil ve şeffaf seçim koşullarının oluşturulması gerektiğine dikkati çekti.
Rojava özerk yönetiminin 11 Haziran'da yapacağı yerel seçimlere dair Patel, "Suriye'de yapılacak herhangi bir seçim, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararında da belirtildiği gibi serbest, adil, şeffaf ve kapsayıcı olmalı.Rojava’da yapılacak seçimlerle ilgili şu anda bu koşulların sağlandığını düşünmüyoruz ve bu görüşümüzü Rojava’daki aktörlere de ilettik" dedi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın