Beyaz Saray Sözcüsü: “Hamas ve İsrail bazı haklarından taviz vermeli”

PeyamaKurd - Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Gazze'de ateşkesin yakın olduğunu ancak Hamas ve İsrail'in bazı haklarından taviz vermesi gerektiğini, çünkü savaşı bitirmenin tek yolunun bu olduğunu belirtti.
Sözcü Karoline Leavitt, 29 Eylül 2025 Pazartesi günü Fox News’e verdiği demeçte, Hamas ile İsrail’in, Gazze'de ateşkes sağlanması ve Orta Doğu'da kalıcı barışın sağlanması konusunda anlaşmaya çok yakın olduğunu kaydetti.
ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yapacağı görüşmede, Arap ve İslam liderlerine sunacağı 21 maddeyi masaya yatıracağını kaydeden Leavitt, “ABD Başkanı, Katar'ın arabulucu olması nedeniyle Katarlı liderlerle de görüşecek.” İfadesini kullandı.
Sözcü Leavitt, “Her iki taraf için de makul ve adil bir anlaşmaya varabilmek için herkesin bazı konularda taviz vermesi gerekecek, çünkü savaşı sona erdirmenin tek yolu budur.” Dedi.
Bu Haber 164 defa okunmuştur.




