BM'den Trump'ın Gazze planına destek

BM'den Trump'ın Gazze planına destek

PeyamaKurd - Birleşmiş Milletler (BM), ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'de ateşkese varılması amacıyla sunduğu barış planının tarafı olmadığını ancak tüm barış planlarını desteklemeye hazır olduğunu duyurdu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Jens Laerke ve BM Cenevre Ofisi İletişim Direktörü Alessandra Vellucci, BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'deki çatışmayı sona erdirmeyi hedefleyen planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BM'nin, bu planın taslağının hazırlanmasında yer almadığını, bu sebeple planın içeriğine dair bilgisinin olmadığını kaydeden Laerke, "BM ve insani yardım kuruluşları, ilk günden beri yaptığımız gibi, Gazze'ye yardım dağıtımını artırmaya hazır ve bu konuda yetenekli. Bunu yapmamıza izin verilen, güvenlik ve emniyetin olduğu her fırsatta yardımları ulaştırıyoruz" diye aktardı.

Gazze'ye ulaştırılmak için stoklanmış ve gönderilmeye hazır yardımların olduğunu aktaran Laerke, bu yardımların bedelinin, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını bekleyen bağışçılar tarafından ödendiğini belirtti.

Vellucci de açıklanan planın farkında olduklarını kaydederek, barış çabaları konusunda taraflarla iletişimi sürdürdüklerinin altını çizdi.

Alessandra Vellucci, "Gerçekten de tüm arabuluculuk çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Elbette, insani yardım sağlanması dahil, elimizden gelen her türlü barış planını desteklemeye hazırız" dedi.

Bu Haber 159 defa okunmuştur.