Fransa: "Rehinelerin serbest kalması, bölge için yeni bir barış umudu"

Fransa: Rehinelerin serbest kalması, bölge için yeni bir barış umudu

PeyamaKurd - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'de önceliğin insani yardım operasyonlarının yeniden başlatılması olduğunu belirterek, gelecek haftalarda Gazze insani yardım konferansına ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Macron, Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi için gittiği Mısır'a ulaştıktan sonra havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Zirveye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da katılacağını doğrulayan Macron, "Bunu çok olumlu bir işaret olarak görüyorum" diye aktardı.

Macron, Fransa'nın Gazze konusunda Filistin yönetimiyle "çok özel bir rol" üstleneceğini kaydetti. Bu bağlamda Filistin yönetiminin "kapsamlı bir reforma" ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Macron, Hamas'ın Gazze'nin yönetiminde "hiçbir yeri olamayacağını" savundu.

Ülkesinin Gazze'deki kalıcı barışta rol oynayacağının altını çizen Macron, önceliğin Gazze'deki insani yardım operasyonlarının yeniden başlatılması olduğunu vurguladı.

Macron, gelecek haftalarda Gazze'de insani yardım operasyonlarının ve yeniden inşa sürecinin sürdürülebilir kılınması için Mısır ile "Gazze için İnsani Yardım Konferansı" düzenleyeceklerini duyurdu.

Macron, "Fransa, hazır ve planlama çalışmalarına başladı" diye bildirdi.
Öte yandan rehinelerin serbest bırakılması sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Macron şu ifadelere yer verdi:

“Rehinelerin yedi tanesinin kısa süre önce Kızılhaç’a teslim edilmesinin ardından, ailelerin ve İsrail halkının sevincine ortak oluyorum. Kısa bir süre önce aileleriyle görüşmüştük.
Eytan Mor, Gali ve Ziv Berman, Matan Angrest, Omri Miran, Alon Ehal ve Guy Galboa-Dalal kurtarıldılar.
Yakında özgür olacaklar.
Onların serbest bırakılması ve bu sabah serbest bırakılması beklenen on üç rehinenin daha özgürlüğe kavuşacak olması, İsrail’e, Gazze’ye ve tüm bölgeye yeni bir barış umudu getiriyor.
Fransa, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın öncülüğünde yürütülen bu planın tüm aşamalarında, Fransa’nın öncülük ettiği Arap ortaklarla birlikte yer alacaktır.
Ancak şimdilik bu sevinci kalbimizin her köşesinde hissedelim.”

Bu Haber 158 defa okunmuştur.