Haseke ziyareti tartışmaları: İddiaları reddeden Barrack’tan yanıt

PeyamaKurd - ABD Büyükelçisi Tom Barrack, Haseke ziyaretine ilişkin iddiaları reddederek, misyonunun Türkiye’nin çıkarlarıyla uyumlu ve bölgesel barışa hizmet eden bir amaç taşıdığını açıkladı.
Barrack, Haseke ziyaretiyle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt vererek, misyonunun Türkiye’nin ulusal çıkarlarına zarar verdiği yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.
Barrack, yaptığı açıklamada, ziyaretinin amacını şöyle açıkladı: “Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi olarak Hasekeh’ye, Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile Suriye Hükümeti arasında imzalanan 10 Mart Anlaşması’nın uygulanmasını kolaylaştırmak ve ilerlemeyi izlemek amacıyla gittim. Bu anlaşma, sadece Suriye’nin istikrarı ve güvenliği için değil, Türkiye ve ABD’nin stratejik çıkarları açısından da kritik öneme sahiptir.”
Ayrıca, temaslarının tam şeffaflık içinde ve bölgesel istikrarı, terörle mücadele koordinasyonunu ve insani yardıma erişimi destekleme amacıyla yürütüldüğünü vurguladı. Barrack, bazı iddialarda geçen ve kendisinin hiç bulunmadığı bir toplantı odasında görülen haritanın Türkiye’nin çıkarlarını zedelediği yönündeki suçlamaları da “tamamen saçma” dedi.
Açıklamasını şöyle tamamladı: “Misyonum, sınır ötesi tehditleri azaltacak ve bölgesel barış ile yeniden inşa sürecini destekleyecek işbirliği mekanizmalarını geliştirmeye odaklanmıştır ve odaklanmaya devam edecektir.”





