Iran’da idam çogaldi: Veriler katlaniyor

Iran’da idam çogaldi: Veriler katlaniyor

PeyamaKurd- İran İnsan Hakları Örgütü tarafından yayınlanan raporda, son beş ayda İran’da 168 kişinin idam edildiği ve idamların bu yıl, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranda arttığı duyuruldu.

Rapordun detaylarında, geçen yılın ilk beş ayında 110 kişinin idam edildiği hatırlatılarak, bu yıl idamların geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranda arttığı ve İran’da başlayan protestoların idamların artışında etkili olduğu ifade edildi. Raporda; “İdam edilenlerin çoğunun suçlamaları siyasi olmazsa da siyasi olayların ortaya çıkması, idamların üzerinde doğrudan etkili oluyor.” denildi

İran'da idamla cezalandırılacak suçların başında; terör, cinayet, tecavüz, silahlı soygun ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlar geliyor. Tahran yönetiminin idam kararları, insan hakları örgütleri başta olmak üzere, ülkedeki bazı siyasetçiler tarafından da eleştiriliyor.

 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın