'O ülke' Güney Sudan vatandaşlarının vizelerini iptal edecek

PeyamaKurd - ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Güney Sudan hükümetini "ABD'den faydalanmakla" itham ederek, Güney Sudan pasaportu sahiplerinin vizelerinin iptal edilmesi için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığından Rubio'nun konuya dair açıklaması yayımlandı.
Açıklamada, "Ülkemizin göçmenlik yasalarını uygulamak, ABD'nin ulusal güvenliği ve halk emniyeti açısından kritik önem taşımaktadır. Her ülke, ABD de dahil olmak üzere başka bir ülke vatandaşlarını sınır dışı ettiğinde, vatandaşlarının dönüşünü zamanında kabul etmelidir" diye aktarıldı.
Güney Sudan'ın bu ilkeye uymadığına dikkati çekilen açıklamada, Güney Sudan pasaportu sahiplerinin tüm vizelerinin iptal edilmesi ve ABD'ye girişlerinin önlenmesi için ek düzenlemeler getirilmesi için harekete geçildiği bildirildi.
Açıklamada, Güney Sudan'ın "tam işbirliği içinde" olduğunda bu eylemlerin gözden geçirileceği aktarıldı.
Bu Haber 282 defa okunmuştur.




