PeyamaKurd - Çin’e yönelik açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’in ABD ulusal güvenliğine bir tehdit oluşturduğunu ve bu gerçeğin başkanların, hangi partiden olursa olsun, bu gerçeği görmezden geldiklerini belirtti.
Pompeo, CNBC’e yaptığı açıklamada, Çin’in oluşturduğu tehdidin, Çinli teknoloji şirketlerinin Çin Komünist Partisi ile derin bağları olduğunu ve Huawei’in kullanıcıların kişisel bilgilerini Çin Komünist Partisi’ne ilettiğini dile getirdi.
Google’ın ardından pek çok teknoloji firmasının Huawei ile bağlarını keseceğini düşündüğünü söyleyen Pompeo, ABD ve Çin ilişkilerine değinerek Başkan Donald Trump’ın karşılıklı ticaret ilişkileri kurması gerektiğini ifade etti
Öte yandan Pompeo açıklamasının devamında, iki ülkenin ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydetmeye devam edeceğini ve bir imzalanacak bir ticaret anlaşmasının tüm dünyanın yararına olacağını kaydetti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın