PeyamaKurd - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortadoğu’daki gerilimin küresel piyasaları sarstığını belirterek, petrol fiyatlarının yükseldiğini ve ekonomik etkilerin belirsizliğini koruduğunu belirtti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da düzenlenen Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP) toplantısında yaptığı konuşmada, Ortadoğu’daki çatışmaların küresel ekonomi üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
Çatışmaların uluslararası üretim, lojistik ve işbirliği zincirlerine ciddi zarar verdiğini belirten Putin, hidrokarbon, metal işleme ve gübre üretimi gibi birçok sektörün doğrudan etkilendiğini kaydetti.
Putin, mevcut durumun etkilerinin Covid-19 salgını dönemindeki ekonomik sarsıntılarla kıyaslanabilecek düzeyde olduğunu vurgulayarak, “Ortadoğu’daki çatışmanın sonuçları şimdilik öngörülemez. Bana kalırsa, çatışmanın tarafları bile öngöremiyor” diye bildirdi.
Küresel piyasalardaki dalgalanmaya da değinen Putin, emtia fiyatlarındaki artışın geçici olabileceğine işaret ederek, “Bugün piyasalar bir yöne sallandıysa, yarın diğer yöne sallanabilir” dedi.