Rusya’dan Ukrayna’ya İHA yağmuru!

Yayınlanma Tarihi :
Rusya’dan Ukrayna’ya İHA yağmuru!

PeyamaKurd - Rusya, cuma gecesi Ukrayna’nın Zaporijya kentine yönelik ‘en yoğun’ insansız hava aracı (İHA) saldırılarından birini gerçekleştirdi. Yerel yetkililere göre saldırılarda çok sayıda sivil yapı zarar gördü.

Zaporijya Bölge Valisi Ivan Fedorov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, en az dokuz Rus İHA’sının kenti hedef aldığını, çok sayıda konut ve sivil altyapının hasar gördüğünü bildirdi. Saldırılarda can kaybı yaşanmadığı Kaydedildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne göre Rusya gece boyunca toplam 116 uzun menzilli İHA fırlattı. Bunların 86’sı düşürülürken, 27’si hedeflerine ulaştı.

Saldırılar, Rusya’nın yeni yılın ilk gününde düzenlediği ve 200’den fazla insansız hava aracının kullanıldığı saldırıların hemen ardından geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, bu saldırıların ‘savaşı yeni yıla taşımayı’ amaçladığını bildirdi.

Zelenskiy, uluslararası topluma seslenerek hava savunma desteğinin artırılması çağrısında bulundu: “Öldürmeler durdurulmalı. İnsan hayatını korumaya ara verilemez. Yeni yıl tatilinde bile saldırılar durmuyorsa, hava savunması sevkiyatı da geciktirilemez. Müttefiklerimizin bu konuda gerekli imkânları var.”

Zelenskiy ayrıca önümüzdeki günlerde Avrupa’da bir dizi üst düzey toplantı yapılacağını, bunların arasında “Gönüllüler Koalisyonu” (Coalition of the Willing) liderlerinin de yer aldığı görüşmelerin bulunduğunu duyurdu.