Savaş Körfez'e ulaştı: İran, Kuveyt’teki ABD üslerini vurdu!

Savaş Körfez'e ulaştı: İran, Kuveyt’teki ABD üslerini vurdu!

PeyamaKurd - İran ile ABD arasındaki gerilimde tansiyon en yüksek seviyeye ulaştı. İran Ordusu, ABD’nin yoğun bombardımanına misilleme olarak Kuveyt'teki stratejik iki ABD askeri üssüne dron saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İran Ordusu’ndan bu sabah yapılan resmi açıklamada, ABD’nin İran topraklarına yönelik sürdürdüğü operasyonlara yanıt olarak "Yıldırım" operasyonunun 17. aşamasının başarıyla icra edildiği belirtildi.

Hedefte kritik noktalar var

İran kaynaklı açıklamaya göre, operasyon kapsamında Kuveyt’te bulunan iki kritik nokta hedef alındı:

Udairi Askeri Üssü: ABD ordusuna ait silah ve mühimmat depolarının dronlarla (İHA) vurulduğu ifade edildi.

Ali Al Salem Askeri Üssü: ABD askerlerinin konakladığı bölümlerin doğrudan hedef alındığı ve üste ciddi hasar oluştuğu bildirildi.

İran’dan "durdurmayacağız" mesajı

İran Ordusu, ABD’nin İran topraklarına yönelik hava saldırıları devam ettiği sürece Körfez’deki ABD çıkarlarını hedef almaya devam edeceklerini vurguladı. Açıklamada, "Hava bombardımanları durana kadar saldırılarımız artarak sürecek" mesajı verildi.