Sudani: Kerkük'te hiçbir bileşen ötekileştirilmemeli!

Sudani: Kerkük'te hiçbir bileşen ötekileştirilmemeli!

PeyamaKurd - Irak Başbakanı Sudani, Kerkük il meclisindeki Türkmen temsilcilerini Bağdat’taki ofisinde kabul etti. Sudani Kerkük’te hiçbir bileşenin ötekileştirilmemesi gerektiğini belirterek, halkın çıkarlarının her şeyin üstünde tutulması gerektiğini vurguladı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani Kerkük İl Meclisi Türkmen üyeleri Ahmed Remzi Kerim ve Sawsan Abdulwahid Şakir’i Bağdat’ta kabul etti.

 Türkmen temsilci Ahmed Remzi Kerim şu ifadelere yer verdi:

"Toplantı çok önemliydi. Başbakan, Kerkük yerel yönetiminin kurulmasına ilişkin görüşlerini açıkladı ve hiçbir bileşenin ötekileştirilmemesi gerektiğini söyledi. Muhammed Şiya Sudani, Kerkük yerel yönetiminin kurulması konusunda ısrarlarını dile getirdi."

Kerkük’teki yerel yönetimin idaresi için kentteki bileşenler arasında yönetimin dönüşümlü olarak yapılmasını desteklediklerini ifade eden Remzi, il meclis toplantısının yapılması için girişimlerinden dolayı Başbakan Sudani’ye teşekkür ettiklerini söyledi.

Görüşmeye ilişkin başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Sudani’nin söz konusu görüşmeleri Kerkük’te özellikle hükümetin kalkınma, hizmetler ve yerel kurumların geliştirilmesine yönelik hükümet programlarının uygulanmasını hızlandırmak adına kentteki yerel hükümetin kurulması için başlattığı girişimlerinin bir parçası olduğuna dikkat çekildi.

 Sudani, Kerkük halkının çıkarlarını, seçimleri kazanan siyasi güçlerin her türlü anlaşmasının üstünde tutulmasından daha önemli olduğuna dikkat çekerek, Kerkük'teki ulusal ve toplumsal güçleri ötekileştirmeden, ekip halinde çalışmanın önemli olduğunu söyledi.