Sürece dair Erdoğan'dan açıklama: Tarihi müjdeyi vereceğiz

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yeni sürece ilişkin, "Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz. Beklenen tarihi müjdeyi vereceğiz" dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, "Bu hayırlı sürecin yol kazası yaşanmadan, karanlık mahfillerce sabote edilmesine fırsat vermeden en kısa sürede, başarıyla neticelenmesini temenni ediyoruz" dedi.
PKK’nin Cuma gününden (11 Temmuz 2025) itibaren silah bırakcağının beklenmesi nedeni ile vereceği mesajlar dikkatle takip edilen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Beklenen tarihi müjdeyi vereceğiz’’
"Sayın Pervin Buldan ile Mithat Sancar’ı Külliyemiz’de kabul ettik. Yapıcı samimi bir görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz. Terörsüz Türkiye süreci yol kazası yaşanmadan kirli mahviller tarafından sabote edilmesine fırsat vermeden başarıyla neticelenmesini umut ediyoruz. Kanlı prangayı ayağımızdan tamamen söküp atıyoruz.
Beklenen tarihi müjdeyi vereceğiz. İttifak ortakları olarak ilk günden itibaren nasıl tam bir dayanışma içinde hareket ettiysek bundan sonra da yine birlikte yol yürüyeceğiz.
‘’Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimi 2028'de’’
Millet en son seçimde bize yüzde 52,18 ile ülkeyi 5 yıl yönetme görevi verdi. Allah'ın izniyle bu süreyi sonuna kadar kullanacağız. Anayasa ve Seçim Kanunu değişmediğine göre, Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimi 2028'de, mahalli idareler seçimleri 2029 yılında yapılacak Bay Özgür. Takvimde parmağını rastgele bir pazar gününe bastırıp, 'şu tarihte seçim yapılsın' demek hayaliniz olabilir ama siyasetin ve milletin böyle bir gündemi yok.’’
Bu Haber 173 defa okunmuştur.




