PeyamaKurd- Türkiye bugün seçime gidiyor. Halk sabah saatlerinde sandıklara gitmeye başladı. Türkiye içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştirecek.
MP'ye göre Diyarbakır’da Kulp’a bağlı Koçkar Köyü’nün yolunu kapatan köy korucuları, iki HDP’li sandık görevlisi tehdit ederek köye girmelerine engel oldu. Bu köy Kulp ilçesine yaklaşık 30 km uzaklıkta.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Koçkar (Totana) ve Aygün (Memetkan) köylerinde HDP’nin sandık görevlisi olarak görevlendirilen üç kişi sandık başına gitmemeleri için korucular tarafından ölümle tehdit edildi.
AKP Kulp İlçe Başkanı Amil Yatçı’nın köyü olan Koçkar’ın girişindeki yolu kapatan köy korucuları, HDP’li sandık görevlilerine ağır küfür ve hakaretlerde bulundu.
Yaşanan bu olay üzere HDP’li yetkililer durumu hemen İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirdi. Yapılan görüşmelerde yetkililer, korucularla görüşüldüğünü ve sandık görevlilerinin köye gidebilecekleri belirtildi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın