Çavusoglu’ndan Idlib açiklamasi

Çavusoglu’ndan Idlib açiklamasi

PeyamaKurd - Rusya ve Türkiye arasında anlaşmaya varılan Soçi görüşmelerini değerlendiren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Soçi mutabakatına göre İdlib’in sınırları korunacak. Statüsünde değişiklik olmayacak. Herkes yerinde kalacak” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, topraklarını cihatçılardan temizlemek isteyen Suriye Devleti’ne dair açıklamada bulunarak, “Saldırı olmaması ve rejimin İdlib’e girmemesi için Rusya tedbir alacak. 15-20 km derinliğinde alan ağır silahlardan arındırılacak. Siviller kalacak” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının devamında Çavuşoğlu şunları dile getirdi, “Bölge radikallerden temizlenecek. Halk, ılımlı muhalefet yerinde kalıyor. Ateşkes sağlanıyor. 15 Ekim itibarıyla ağır silahlar silahtan arındırılmış bölgeden çekilecek. Bu yıl sonuna kadar ticaret için önemli olan (Suriye’deki) M4 ve M5 otoyolları trafiğe açılacak.”

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın