Neçirvan Barzani: Irak seçimleri çok önemli

Neçirvan Barzani: Irak seçimleri çok önemli

PeyamaKurd - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, önümüzdeki Irak seçimlerinin "çok önemli" ve "çok hassas bir aşama" olduğunu belirterek, Kürdistan halkına ve partisinin tabanına "KDP'ye oy vermeleri" çağrısında bulundu.

Kürdistan Bölgesi Başkanı ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, başkent Erbil’de partisinin aday tanıtma toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Barzani, Irak'ta önümüzdeki dönemin anayasanın uygulanma dönemi olacağını ifade ederek, bu seçimi "çok önemli" olarak nitelendirdi ve "KDP'yi Irak Parlamentosu'na çok güçlü bir şekilde göndermeliyiz" diye belirtti.

Barzani, , “Kürtlerin ve haklarının korunması konusunda KDP güçlü olmalı” dedi.

“Parti nerede olursa olsun, varlığı orada bir güvence oluşturur” diyen Barzani, seçimlerin Kürdistan ve Irak açısından kritik bir eşik olduğunu söyledi.

Barzani, seçimlerin sadece rutin bir süreç olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bu seçimler Irak’ta çok önemli bir dönemeçtir. Daha önce yeni bir hükümet kuruldu ve anayasa yürürlüğe kondu; ancak sonrasında Irak, iç savaş ve IŞİD tehdidiyle karşı karşıya kaldı.”

Seçimlerin Kürdistan için önemine değinen Barzani, “Bu süreç, partimiz ve Kürdistan halkı için kritik. Şehitlerimize ve kahraman peşmergelerimize saygımızı göstermek için aktif olarak katılım sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Barzani ayrıca, Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’ndeki memur ve çalışanların maaşlarına koyduğu kısıtlamayı eleştirerek bu konuda halkın büyük bir sabır gösterdiğini hatırlattı.

Neçirvan Barzani, “KDP Bağdat'ta güçlüyse Kürdistan da güçlüdür, ancak zayıfsa Kürdistan da zayıf olur" dedi.

Tüm Kürt taraflara birlik çağrısını yineleyen Barzani, “Bağdat’ta ve Kürdistan Bölgesi’nde tüm tarafların birleşmesini istiyoruz. Irak’ta Kürdistan’ın hakları için tüm partiler tek ses olmalı” açıklamasında bulundu.

Bu Haber 160 defa okunmuştur.