HDP ve AKP arasinda "kadin cinayeti" ile "tecavüz" tartismasi

HDP ve AKP arasinda "kadin cinayeti" ile "tecavüz" tartismasi

PeyamaKurd - TBMM Genel Kurulunda, hukuk davalarına ilişkin yargı paketinin görüşmeleri sırasında, AKP ile HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Teklif üzerinde söz alan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Son iki günde Fatma Altınmakas, Hamdiye Şık ve Pınar Gültekin adında 3 kadınımız daha cinayete, kadın katliamına kurban gittiler” açıklamasında bulundu.

AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın, HDP'li Kaya'ya, Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'i kastederek, "Tecavüzü unutma" karşılığını vermesi üzerine, AKP ve HDP milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı.

HDP'li Kaya'nın, "Saygısız davranmayın. Herkesi edebe davet ediyorum. Dinlemek zorundasınız. sözü üzerine tartışma büyüdü.

“İkili tartışma büyüdü” 

AKP Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Kaya'ya, "Önce tecavüzcülere ne diyorsun onu söyle" diye tepki gösterirken, AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise "Tecavüz mağduru kadını susturmaya çalıştınız mı çalışmadınız mı? Bunu anlat." dedi.

HDP'li Kaya, Tuma Çelik'e yönelik iddiaya yönelik, "Yaptığı halttan pandemi döneminde haberim oldu. En sert tepkiyi ben verdim. 'Bu kişiye her türlü yaptırım uygulanmalıdır.' demişimdir ve bu kişinin mağdur ettiği kadının adını inanın daha dün basında avukatının açıklamasını okurken duydum. Ne nerede yaşadığını, ne ismini bilirim. Bu bir iftiradır” dedi. 

Bunun üzerine AKP milletvekilleri, HDP'li Kaya'ya tepki gösterdi. TBMM Başkanvekili Haydar Akar, tartışmanın sürmesi üzerine birleşime ara verdi.

Tartışma sonrası söz alan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç'un konuşması sırasında AKP ve HDP milletvekilleri arasındaki atışmasının devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Akar, birleşime ikinci kez ara verdi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın