Amedspor'da protokol krizi | Elaldı: Bu durum Amedspor’a nasıl bağlanabiliyor anlamıyorum ki?

Amedspor'da protokol krizi | Elaldı: Bu durum Amedspor’a nasıl bağlanabiliyor anlamıyorum ki?

PeyamaKurd - Pazar günü oynanan Amedspor-İstanbulspor karşılaşmasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının protokolde yer almaması takım ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında bir kriz mi var sorusunu akıllara getirdi.

Söz konusu protokol krizine dair tarafımıza konuşan Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, “Amedspor ile Belediye arasında bir kriz oluşmadı. Çünkü stat ve protokol bizim değil. Valiliğin, il Gençlik Spor’un protokolü olduğu bir yerde bu durum Amedspor’a nasıl bağlanılabiliyor bunu anlamıyorum” dedi.

TFF 1. Lig'in ikinci haftasında Diyarbakır temsilcisi Amedspor’un konuk ettiği İstanbulspor karşılaşması öncesi protokolde 'Doğan Hatun' krizi yaşandı. Maçta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’un ismi protokolde yazılmadı. Eşbaşkan Hatun da taraftarların arasına inip maçı izledi.

Bunun üzerine diğer Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Sera Bucak, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal ve Diyarbakır’daki STK temsilcileri de protokolden ayrılıp Doğan Hatun ile birlikte maçı izledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapılmıştı 

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verilmişti: 

"Amedspor - İstanbulspor arasında bu akşam saat 21.00’de başlayan maçta Eş Başkanımız Doğan Hatun’a protokolde olması gereken yerde yer verilmemesi üzerine Eş Başkanımız Serra Bucak da kendisine ayrılan yeri terk etti. Eş Başkanlık sistemimize karşı yapılan bu tutumu kabul etmeyen Eş Başkanlarımız Bucak ve Hatun, DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri maçı Amedspor taraftarları arasında izlemektedir. Eş Başkanlarımız, halkın takımı olan Amedspor’un her zaman yanında olmayı sürdürecektir. Kamuoyuna duyurulur."

Amedspor hadiseye dair resmi açıklama yaptı

Yapılan söz konusu açıklamada şunlara yer verildi:

“Yer düzenlemesi ile ilgili olarak kulübümüzün herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır. Protokol listesinde Eşbaşkanımız Sayın Serra Bucak’a 1’inci sırada, Sayın Doğan Hatun’a ise 2’inci sırada yer verilmiştir. Kulüp yöneticileri, Gençlik Spor Müdürü ile defalarca konuşup durumu tartışmış olmasına rağmen, yer değişikliği yapılmamıştır. Hatta, kulüp başkanımız Aziz Elaldı’nın koltuğunun Sayın Doğan Hatun’a verilmesi talep edilmesine rağmen, bu talebimiz reddedilmiştir. Amedspor Kulübü olarak, yetkili olduğumuz her etkinlikte halkın temsilcilerinin yeri en ön sıradadır.”

Elaldı: Stat ve protokol bizim değil, bu durum Amedspor’a nasıl bağlanabiliyor?

Bugün tarafına ulaştığımız Amedspor Başkanı Aziz Elaldı merak edilen, “Amedspor ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında bir kriz var mı?” sorusuna yanıt verdi. 

Aziz Elaldı şu ifadeleri dile getirdi: 

“Amedspor ile Belediye arasında bir kriz oluşmadı. Çünkü stat ve protokol bizim değil. Valiliğin, il Gençlik Spor’un protokolü olduğu bir yerde bu durum Amedspor’a nasıl bağlanılabiliyor bunu anlamıyorum ki?

Sporla yanından uzaktan ilgisi olan herkes protokolün ve stadın İl Gençliğe ait olduğunu biliyor.

Büyükşehir Belediyesinin Valilikle, İl Gençlikle yaşadığı protokol krizini, nasıl Amedspor’a nasıl bağlıyorsunuz? Böyle bir kriz yok. Amedspor ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında bir kriz oluşmadı.”

**

Aziz Elaldı ve Belediye arasında geçmişte polemik yaşanmıştı

Protokol olayının Amedspor ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında bir kriz var teorilerini gündeme getirdi.

Ayrıca Amedspor Başkanı Aziz Elaldı’nın geçmişte yaptığı, “Büyükşehir Belediyesi, Amedspor'a yeterli destekte bulunmadı” açıklamasını da gündeme taşıdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun ise Aziz Elaldı’nın sözlerine karşılık yaptığı açıklamada, "Amedspor'umuzun yanındayız ama belediyelerimizi ciddi bir tahribatla devraldık. Yoksa Amedspor'a destek olmama gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Amedspor bu kentin gözbebeğidir. Varsa bir sorun bunun yeri sosyal medya değildir!” yanıtını vermişti.

Pazar günün oynanan Amedspor-İstanbulspor maçında protokolde AKP Diyarbakır Milletvekilli Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve AKP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak yer almıştı.