Amedspor'da protokol krizi! Halk olaya tepkili! Belediye ve taraftar grublarından açıklama!

Amedspor'da protokol krizi! Halk olaya tepkili! Belediye ve taraftar grublarından açıklama!

PeyamaKurd - Trendyol 1. Lig’in 2'nci haftasında Amedspor, sahasında ağırladığı İstanbulspor'a 1-0 mağlup oldu. Saat 21.00'de başlayan karşılaşma Diyarbakır Stadyumu'nda oynandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da statta izlediği maçı 20 bini aşkın Amedspor taraftarı takip etti. İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbulspor Kulüp Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, maçı öncesi tribünleri selamladı. 

Amedspor- İstanbulspor maçı için stada giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun'un isminin protokolde yazılmaması üzerine taraftarların arasına girip maçı takip etti.


Eşbaşkanın ismi protokolde yok

Amedspor-İstanbulspor maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, isminin protokole yazılmaması üzerine taraftarların arasına inip maçı izledi.

Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal ve Diyarbakır’daki STK temsilcileri de protokolden ayrılıp Doğan Hatun ile birlikte maçı izledi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da protokolden ayrıldı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı: 

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: 

"Amedspor - İstanbulspor arasında bu akşam saat 21.00’de başlayan maçta Eş Başkanımız Doğan Hatun’a protokolde olması gereken yerde yer verilmemesi üzerine Eş Başkanımız Serra Bucak da kendisine ayrılan yeri terk etti. Eş Başkanlık sistemimize karşı yapılan bu tutumu kabul etmeyen Eş Başkanlarımız Bucak ve Hatun, DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri maçı Amedspor taraftarları arasında izlemektedir. Eş Başkanlarımız, halkın takımı olan Amedspor’un her zaman yanında olmayı sürdürecektir. Kamuoyuna duyurulur."

Protokol tribününde ise; Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman ve AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak maçı izledi.

Diyarbakır halkından yaşanan olaya tepki!

Yaşanan bu elim hadiseye karşı Diyarbakır halkı geri durmadı. Gerek stadyumda gerekse sosyal medyada Belediye eşbaşkanı Doğan Hatun’a yapılan tavrı kabul etmeyen Diyarbakırlılar ve Amedspor taraftarları, “Bu takımı var eden halktır. Amed halkın takımı olduğu için bu kadar destek alıyor. Bir kentin seçilmiş belediye başkanına protokolde yer verilmemesi asla kabul edilebilir değil” tepkisinde bulundular.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile stadyumda el ele dolaşıp halkı selamlayan Amedspor Kulübü Başkanı Aziz Elaldı’ya da sosyal medyadan sert tepkiler verildi.

Maç öncesinde Passolig’in çökmesi sonucu birçok taraftarın da dışarıda kaldığı gecede, protokol kiriz de Amed taraftarını öfkelendirdi. Sosyal medyadan, “TFF başkanı eşbaşkanlara isimli forma hediye ediyor. Aziz Elaldı ve yönetimi ise protokolde onlara yer vermiyor. Taraftarlar her maçta kapıda bekletilirken, protokol ekibi ise deri koltuklarda fotoğraf, yarışına giriyor” eleştirileri yapıldı.

Amedspor Taraftalar Derneği’nden tepki

Amedspor Taraftalar Derneği, yaşanan protokol krizine dair sosyal medyadan açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada şu sözlere yer verildi:

“İradelerimizi Savunacağız! Bugün oynanan İstanbulspor maçında protokol listesinde ismi bulunmayan seçilmiş iradelerimiz maçı takip edecekleri alana alınmamıştır. Kentin çeşitli bürokratlarının, siyasetçilerinin bulunduğu alana seçilmiş iradelerimizin alınmaması büyük bir saygısızlıktır. Amedspor Taraftarları olarak bu durumu kınadığımızı bildiriyor, ilgili sorumluları konuyla alakalı özeleştiriye çağırıyoruz.”

Yapılan açıklamaya, Amedspor’un Azrailler taraftar grubu başta olmak üzere diğer taraftar grupları ve halk destek verdi.