Irak ordusundan askeri takviye: PKK çikmazsa saldiracaklar

Irak ordusundan askeri takviye: PKK çikmazsa saldiracaklar

PeyamaKurd - Kürdistan basınına açıklamada bulunan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 17. Şube Sorumlusu Qadir Qaçax, Irak Ordusu’nun PKK’ye süre tanıdığını hatırlatarak, “Eğer verilen süre içerisinde PKK güçleri Şengal’den çıkmazsa Irak Ordusu PKK’ye saldırabilir” ifadesini kullandı.

Irak Hükümeti’nin PKK’den bazı yetkilileri teslim etmesini istediğini belirten Qadir Qaçax, aksi bir durumda PKK’ye saldırı yapılacağını öngördüğünü belirtti.

Diğer taraftan ise 17. Şube Basın Sorumlusu Şex Nasir Paşa, basına yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Irak Ordusu’dan bir yetkili Şengal’e gelerek PKK yetkilileri ile görüştü ve güçlerini özellikle de Türkiye ve Suriye’den olan güçlerini çekmesini istedi. PKK’ye bağlı Ezdi Kürtlerden oluşturulan güçlerin de Haşdi Şabi’nin bir parçası olması istendi” sözlerine yer verdi.

Irak Ordusu’nun PKK’ye bu ayın sonuna kadar süre verdiğini belirten Nasir Paşa, “PKK de kendi içinde bölünmüş durumda, bazı yetkililer Irak Ordusu’nun kararını desteklerken bazı yetkilileri de Irak Ordusu’nun taleplerini redderek Şengal’de kalmayı tercih ediyor” dedi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın