'2020 bütçesi Kürdistan Bölgesi'nin istediği şekilde olacak'

PeyamaKurd - Erbil ve Bağdat arasındaki bütçe görüşmelerini değerlendiren Kürt parlamenter, 2020 yılı bütçesinin Kürdistan Bölgesi'nin önerdiği şekilde olacağını söyledi.  

BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu Maliye Komisyonu Üyesi Mihemed Seidedîn, Erbil  ile Bağdat arasındaki sorunların özellikle  petrol ve bütçe konularının çözümü için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.   

Mihemed Seidedîn,  iki hükümet heyeti arasındaki görüşmelerin ‘olumlu düzeyde’ seyrettiğini belirterek, 2020 bütçesinin belirlenmesi konusunda tarafların uzlaşmaya yakın olduğunu sözlerine ekledi.

İki tarafın 2020 bütçe konusunu hızla çözüme kavuşturacağını dile getiren Kürt parlamenter, “2020 Irak bütçesi Kürdistan Bölgesi’nin istediği şekilde oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

Erbil ve Bağdat arasındaki önemli bir sorun olan bütçe konusu Irak 2019 bütçesi yasasının onaylanması ile çözüme kavuşmuş Kürdisan Bölgesi’ndeki devlet memurları düzenli olarak maaşlarını almaya başlamıştı.


Bu Makale 42126 defa okunmuştur.