Almanya'dan Moldova’ya destek!

PeyamaKurd - Almanya Başbakanı Scholz, Moldova'nın Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, başkent Berlin'de Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda gelişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Scholz, Moldova'nın Ukrayna savaşından ve bunun sonuçlarından büyük ölçüde etkilendiğini belirtti.

Scholz, Rusya'nın ve Moldova'daki Rus yanlısı aktörlerin ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerinin de bilindiğine dikkati çekti.

Moldova'nın AB'ye üyelik başvurusunda bulunduğunu ve çok iddialı bir reform programı ile katılım müzakerelerini ilerletmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyen Scholz şu ifadelere yer verdi:

"AB'nin genişlemesinin, tüm Birliğin, Almanya'nın ve Moldova'nın stratejik menfaati olduğunu temin ederim. Bu yolda size destek olmaktan mutluluk duyarız."

Scholz, Almanya'nın Moldava'nın yanında durmaya devam edeceğini belirterek "Moldova'yı elimizden geldiğince destekleyeceğiz" dedi.


Bu Makale 20703 defa okunmuştur.