Demirtaş: OHAL sürecinde başka bir plan olduğu kesin

PeyamaKurd - Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Maraş depremi sonrası olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesine yönelik açıklama yaptı.

Muhalefeti OHAL konusunda uyaran Demirtaş, iktidarın başka bir planı olduğunu belirterek, OHAL’in amacı dışında kullanılması durumunda kıyametin kopması gerektiğini belirtti.

Demirtaş, şunları söyledi:

  •  Neleri yapmaya yetkisi yok ki OHAL’e ihtiyaç duyuyor? OHAL olmasa gerçek yağmacılara müdahale edilemiyor mu, yardım toplanamıyor mu, enkaz kaldırılamıyor mu? Muhalefet süreci dikkatle takip etmeli. Başka bir plan olduğu kesin.
  • 2016’da ilan edilen OHAL, gerekçesinin ve amacının dışına çıkılarak tüm muhalefeti susturmak için kullanıldı. Bu defa da amaç dışı tek bir yetki kullanılırsa kıyametin kopması lazım.
  • Gece uyurken iyi kötü bir işi, ailesi, evi, iş yeri, alıştığı bir hayatı olan milyonlarca insan, sabah ya uyanamadı ya da uyandığında hiçbir şeyi olamayan başka biriydi artık. Yaralar elbette üç beş günde sarılamayacak ama dayanışma olmazsa hiç sarılamayacak.

Bu Makale 42105 defa okunmuştur.