Erbil'de tutuklanan eski bakan koruması hakkında açıklama

PeyamaKurd - Erbil Emniyet Müdürlüğü, bugün Kürdistan Bölgesi’nin 8. Hükümetinde maliye bakanı’nın korumalığını yapmış olan Rojgar Rizgar Muhammed’in tutuklanması hakkında açıklama yayınladı.

Emniyet Müdürlüğü’nün eski maliye bakanı koruması olan Rojgar Rizgar Muhammed hakkında yaptığı açıklamada Muhammed’in resmi olarak koruma görevini yaparken İstihbarat servisine ait bilgileri gizli bir şekilde başka yabancı güçlerin çıkarları için sızdırdığı belirtildi.

Yine söz konusu aynı açıklamada şu ifadeler yer aldı,” Olay ile ilgili belgeler ortaya çıktıktan sonra Rojgar Rizgar Muhammed hâkimin emriyle tutuklandı. Muhammed, resmi olarak koruma görevini yaparken yaptığı casusluk işi hakkında itirafta bulundu. Bu olay bütün detayları ile adli makamlarınca araştırılıyor.”

Erbil Emniyet Müdürlüğü’nün söz konusu açıklaması şu şekilde:

"Kamuoyuna,

Rojgar Rizgar Muhammed, Kürdistan Bölgesi’nin 8. Hükümetinde maliye bakanı’nın korunmalığını yapmış biri. Muhammed, resmi olarak koruma görevini yaparken İstihbarat servisine ait bilgileri gizli bir şekilde Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kürdistan halkına, o dönemin maliye bakanı ve maliye bakanlığına rağmen başka yabancı güçlerin çıkarları için sızdırdı. Olay ile ilgili belgeler ortaya çıktıktan sonra Muhammed, hâkimin emriyle tutuklandı. Eski koruma, yaptığı casusluk işi hakkında itirafta bulundu. Bu olay bütün detayları ile adli makamlarınca araştırılıyor." 

 

Basnews


Bu Makale 42108 defa okunmuştur.