Mazlum Abdi'den Ürdün’deki topantıya dair açıklama
PeyamaKurd - Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Ürdün’de düzenlenen 12 ülkenin katıldığı Suriye konulu dışişleri bakanı toplantısına dair bir mesaj yayımladı.
Mazlum Abdi, Arap dünyasının Suriye'yi güvenli hale getirmedeki etkin rolünü takdirle karşıladıklarını söyledi ve sürecin sağlıklı işlemesi için operasyonların durdurulması çağrısı yaptı.
Abdi, Arap Bakanlar İrtibat Komitesi'nin Akabe'deki Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde Suriye'ye ilişkin kabul edilen nihai açıklamayı memnuniyetle karşıladığını belirtti.
"Suriye topraklarındaki askeri operasyonlar durdurulmalı"
X hesabından toplantıya dair açıklama yapan Abdi, Arap dünyasının Suriye'yi güvenli hale getirmedeki etkin rolünü takdirle karşıladıklarını kaydetti.
Abdi, toplantının nihai açıklamasında yer alan, "Tüm Suriye topraklarındaki askeri operasyonların durdurulması" çağrısının, Suriye için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
"İstikrar tarafların eşit katılımı ve toprak bütünlüğü ile sağlanır"
Yeni bir Suriye inşasına giden yolu açacak yapıcı bir diyaloğun önünü açmak için bu adımın gerekli olduğunu aktaran Abdi, "Suriye'yi istikrara kavuşturmak, tüm tarafların katılımıyla, toprak bütünlüğünün sağlanmasıyla ve sürdürülebilir barışın yolunun açılmasıyla başlar" diye belirtti.
DSG Genel Komutanı, Suriye’nin geleceğinde kalıcı bir barışa ulaşmanın ancak tüm tarafların eşit katılımıyla ve uluslararası toplumun desteğiyle mümkün olabileceğini de sözlerine ekledi.
Mazlum Abdi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Arap Bakanlar İrtibat Komitesi'nin Akabe Dışişleri Bakanları Zirvesi'nin Suriye'ye ilişkin nihai açıklamasını memnuniyetle karşılıyor ve Arapların Suriye'yi güvenli hale getirmedeki etkin rolünü takdir ediyoruz.
Yeni bir Suriye'nin inşasına yol açacak yapıcı bir diyaloğun önünü açacak önemli bir adım olarak, nihai açıklamada da belirtildiği gibi, tüm Suriye topraklarındaki askeri operasyonların durdurulması gerektiğini vurguluyoruz.
Suriye'yi istikrara kavuşturmak, tüm tarafların katılımıyla, toprak bütünlüğünün sağlanmasıyla ve sürdürülebilir barışın yolunun açılmasıyla başlar.”
Bu Makale 432 defa okunmuştur.