PeyamaKurd - ATO Congresium'da düzenlenen etkinliğin ardından dünya gündemini değerlendiren Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç hükümetinin adım atmadıkça müzakerelerde ilerleme imkan ve ihtimalinin olmadığını ifade etti.
NATO'ye üyelik süreci ile ilgili konuşan İbrahim Kalın, ''İsveç hükümeti terör örgütünün varlığını sonlandırmak için adım atmadıkça bu müzakerelerin ilerleme imkan ve ihtimali yok'' açıklamasında bulundu.
Kalın açıklamasında, ''NATO ittifakı, bir güvenlik örgütüdür'' diyerek, "İsveç ve Finlandiya güvenlik kaygılarımızı giderecek somut adımlar atmalı. NATO bir güvenlik örgütüdür, yeni üye olacaklar ilkelere uymalıdır" dedi.
"Adım atmadıkça müzakereler ilerleyemez"
Ayrıca değerlendirmesinde, "İsveç'te PKK gösterisi sürdükçe NATO üyeliği konusunda süreç ilerlemez" diyen İbrahim Kalın, "İsveç ve Finlandiya güvenlik kaygılarımızı giderecek somut adımlar atmalı" ifadesini kullandı.
Sözcü Kalın açıklamalarının devamında ise, ''İsveç hükümeti terör örgütünün varlığını sonlandırmak için adım atmadıkça bu müzakerelerin ilerleme imkan ve ihtimali yok'' sözlerine yer verdi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın