PeyamaKurd - Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD yönetiminin Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için hazırladığı öne sürülen 28 maddelik planla ilgili Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşeceğini aktardı.
Güney Afrika’da yapılan G20 Liderler Zirvesi’ne katılan von der Leyen, burada yaptığı basın toplantısında, Donald Trump yönetiminin, Ukrayna’daki savaşı bitirmek amacıyla Moskova yönetimiyle haırladığı ileri sürülen 28 maddelik planla ilgili soruları cevapladı.
Leyen, “Durumu hem Avrupalı liderlerle hem de G20’nin ara oturumlarında buradaki liderlerle görüşeceğiz. Konuyu görüşmek üzere Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de iletişime geçeceğim.” diye belirtti.
AB Komisyonu Başkanı, “Ukrayna hakkında, Ukrayna’nın yokluğunda hiçbir karar alınamaz.” dedi.
Aynı toplantıda konuşan AB Konseyi Başkanı Antonio Costa da “AB’ye resmi olarak herhangi bir plan iletilmedi ve bu noktada yorum yapmamızın bir anlamı yok. Sadece şunu söyleyebilirim ki AB, Birleşmiş Milletler Şartı ilkelerine dayanarak Ukrayna’ya sarsılmaz bir destek sağlamaya kararlıdır.” ifadelerini kullandı.