DSG’den "Kobani" açıklaması

Yayınlanma Tarihi :
DSG’den "Kobani" açıklaması

PeyamaKurd - Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın İrtibat Merkezi, “ateşkese rağmen Şam'a bağlı silahlı grupların Kobani'ye ve Rakka'daki Aqtan Hapishanesi'ne yönelik saldırılarını sürdürdüğünü” belirtti.

DSG'den yapılan açıklamada, “IŞİD'lilerin bulunduğu Aqtan Hapishanesi'nin bombalandığı sırada, aynı grupların Kobani'nin güneyindeki Sirrin kasabası çevresine ve Xirûs köyüne de saldırdığı” belirtildi. Açıklamaya göre, saldırılarda ağır silahlar ve toplar kullanıldı.

Açıklamada, “Kobani'nin güney ve güneybatı kırsalının tamamının yoğun bir bombardımana maruz kaldığı ve bu raporun hazırlandığı sırada bombardımanın devam ettiği” bildirildi.

DSG, söz konusu silahlı grupların hesaplarından yayılan ve Kobani'nin güneyindeki bombardımanı gösteren görüntüleri de açıklamasına ekledi.
DSG, bu durumun, iki gündür üst üste tekrarlanan bir ateşkes ihlali olduğunu kaydetti.

Açıklamaya göre, sadece dün Kobani, Haseke ve Aqtan Hapishanesi'ne yönelik saldırılar da dahil olmak üzere bu grupların 22 ihlali belirtildi.

DSG Basın İrtibat Merkezi, insani duruma da dikkat çekerek, Şam'ın "toplu cezalandırma" politikasını sürdürdüğünü savundu.

DSG, "Kobani şehrinin suyunu ve elektriğini kestiler ve bu zorlu kışta yakıtın geçişine izin vermiyorlar. Aynı zamanda, Rakka'daki Aqtan Hapishanesi'nin suyunu da kesmiş durumdalar ki bu, tutukluların hayatına yönelik doğrudan bir tehdittir ve tehlikeli insani sonuçlar doğurmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Demokratik Suriye Güçleri, bu ihlallerden Şam'ı sorumlu tutarak, yerleşim yerlerinin ve özellikle IŞİD hapishaneleri gibi hassas noktaların hedef alınmasının güvenlik ve istikrara yönelik büyük bir tehdit olduğunu belirtti.

DSG, garantör ülkelere bu ihlalleri durdurmak ve ateşkesin uygulanmasını sağlamak için derhal etkili önlemler almaları çağrısında bulundu.