PeyamaKurd - Graham, Kürtlerin dışlanmasının ABD’nin itibarı ve bölgesel istikrar açısından ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısını yaptı.
ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, IŞİD’a karşı verilen mücadelenin ardından Kürtlerin yalnız bırakılmasının ABD için bir “utanç” olacağını belirterek, Kürtlerin örgütün yenilgiye uğratılmasında en büyük bedeli ödeyen taraf olduğunu dile getirdi.
açıklamalarda bulunan Graham, “Kürtler, IŞİD’ı yenilgiye uğratma savaşının en ağır yükünü omuzladı. Onları terk etmek ülkemiz için bir utanç olur ve bunu hak etmiyorlar” diye belirtti.
Batı Kürdistan’daki (Rojava) Kürtlerin korunmasına yönelik sunduğu yasa tasarısına da değinen Graham, bu konuda hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat kanatta güçlü bir destek bulunduğunu vurguladı. Graham, “IŞİD’ı yenmemize yardım eden Kürtlerin katliama uğramamasını sağlamak için iki partinin de güçlü desteği var” sözlerini sarf etti.
Senatör Graham, Türkiye’ye de mesaj göndererek, “Türkiye’nin ne hissettiğini anlıyorum ancak bu yaklaşım sorumluluğu ve riski Türkiye’nin üzerine yükler. Türkiye’nin izlediği bir ajandası var ve bunun bölge için iyi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.