İsrail’den Avrupa Birliği’ne çağrı

Yayınlanma Tarihi :
İsrail’den Avrupa Birliği’ne çağrı

PeyamaKurd - İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Avrupa Birliğini (AB) İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu “terör örgütü” olarak tanımaya çağırdı.

Saar, resmi ziyarette bulunduğu Çekya’nın başkenti Prag’da mevkidaşı Petr Macinka ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Saar, Çekya’nın özellikle 7 Ekim 2023’ten sonra İsrail’in en yakın müttefiklerinden biri olduğunu belirtti.

İran rejiminin, Avrupa için de ciddi bir tehdit olacağını iddia eden Saar, “Avrupa Birliği’ne çağrıda bulunuyorum, bu anın gereğini yerine gletirin. İran halkının çağrısına cevap verin. Devrim Muhafızları’nı ‘terör örgütü’ olarak tanımlayın" dedi.

Saar, Çekya ile güvenlik ve sağlık alanındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini de vurgulayarak, mevkidaşı Macinka’yı ülkesine davet ettiğini aktardı.

Çek Bakan Macinka da İsrail ile uzun süredir devam eden yakın ilişkilerin yeni hükümetle de devam edeceğini vurguladı.