Pezeşkiyan: 'Başkent Tahran’dan taşınmalı'

Yayınlanma Tarihi :
Pezeşkiyan: 'Başkent Tahran’dan taşınmalı'

PeyamaKurd - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, su krizi ve aşırı nüfus nedeniyle Tahran’ın artık başkent olarak sürdürülemez olduğunu söyleyerek haftalar içindeki ikinci büyük tartışmayı tetikledi.

Mesud Pezeşkiyan, haftalar önce Tahran’ın nüfusunun azaltılması gerektiğini savunmasının ardından bu kez daha ileri giderek başkentin taşınmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti.

Pezeşkiyan, Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Gerçek şu ki başka seçeneğimiz yok. Bu taşınma artık bir zorunluluk. Bu bölgeye daha fazla nüfus ve yapılaşma yükleyemeyiz” dedi.

Pezeşkiyan, Tahran’ın geliştirilebileceğini ancak su krizinin yapısal olarak çözülemeyeceğini belirterek mevcut durumun sürdürülemez olduğuna dikkat çekti. Bu sözleri, İran sosyal medyasında ve yerel basında yeniden büyük tartışma yarattı.