Senatör Van Hollen Mazlum Abdi ile görüştü

Yayınlanma Tarihi :
Senatör Van Hollen Mazlum Abdi ile görüştü

PeyamaKurd - ABD Maryland Senatörü Chris Van Hollen, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile Suriye’deki son gelişmeleri görüştüğünü duyurdu. Washington’ın IŞİD’e karşı savaşta en yakın ortağı olan DSG’ye karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Van Hollen, Suriye hükümetinin Kobani dahil olmak üzere Kürt bölgelerine yönelik saldırılarını durdurması çağrısında bulundu.

Suriye’deki güvenlik durumunu yakından takip ettiğini belirten Demokrat Senatör Van Hollen, bölgedeki istikrarın hem Suriye halkı hem de bölgesel güvenlik açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. Van Hollen, DSG’nin Suriye ordusuna entegre edilmesini de kapsayan adil bir anlaşma için ABD’nin arabulucu olması gerektiğini bildirdi.

Suriye’deki çatışmalı sürecin derin endişe yarattığını aktaran Van Hollen, sahadaki durumu doğrudan ele almak üzere DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

ABD’li senatör açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Onlarca yıldır süren çatışma ve baskının ardından Suriye'de istikrarı teşvik etmek, hem Suriye halkı hem de bölgenin güvenliği için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle Suriye'deki son gelişmeleri derin bir endişeyle ve yakından takip ediyorum. Az önce, Suriye hükümetinin Kobani de dahil olmak üzere son ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğine dair raporları ve sahadaki durumu DSG Genel Komutanı Mazlum ile konuştum."

Kürt güçlerinin IŞİD ile mücadeledeki kilit rolüne dikkat çeken Van Hollen, ABD’nin müttefiklerini koruma sorumluluğu bulunduğunun altını çizdi:

"Yakın bir ortağımız ve IŞİD'e karşı mücadelenin öncüsü olarak, DSG'ye adil davranılmasını sağlama yükümlülüğümüz var. ABD, Suriye hükümetinin derhal ateşkese uymasını ve ağırlıklı olarak Kürtlerin yaşadığı bölgelere saldırmamasını talep etmelidir."

"DSG Suriye sistemine entegre edilmeli"

Senatör Van Hollen, mevcut krizin çözümü için ABD yönetiminin diplomatik ağırlığını koyması gerektiğini belirterek, DSG’nin statüsünün güvence altına alınması çağrısında bulundu.
Van Hollen açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
"Mevcut ateşkes sona ermeden önce ABD'nin her iki tarafı müzakere masasına geri döndürmesi zorunludur. DSG'yi Suriye hükümetine tam olarak entegre eden, adil ve kalıcı bir anlaşmanın sonuçlandırılması gerekmektedir."