Şeybani: DSG düşmanımız değil, ortağımız

Yayınlanma Tarihi :
Şeybani: DSG düşmanımız değil, ortağımız

PeyamaKurd - Suriye Dışişleri Bakanı Esad Şeybani, Demokratik Suriye Güçleri’ni (DSG) "düşman" olarak görmediklerini, DSG’yi "ortakları" olarak kabul ettiklerini söyledi.

Esad Şeybani, Münih Güvenlik Konferansı’ndaki bir panelde DSG ile olan ilişkileri hakkında konuştu.

Şeybani, DSG’ye karşı tutumlarını ülkelerinin çıkarlarına göre belirlediklerini ve bu durumun ABD ile Türkiye tarafından da onaylandığını belirtti.

Şeybani, Şam'ın yeni siyasetinin "Suriye'nin geleceği için bir garanti" olduğunu vurgulayarak dün ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüştüklerini ve DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi'nin de bu görüşmeye katıldığını hatırlattı.

Bakan Şeybani, “Dün Marco Rubio ile yaptığımız ve General Mazlum'un yanımda olduğu o toplantı, hükümetimizin nasıl bir perspektifle çalıştığını gösteriyor. Biz DSG'ye düşman olarak bakmıyoruz, onlar bizim ortaklarımızdır ve ulusal kimliğin kapsayıcı şemsiyesi altında bizimle çalışabilirler" dedi.