Erdoğan ile Şaraa Suriye’deki son durumu görüştü

Erdoğan ile Şaraa Suriye’deki son durumu görüştü

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şaraa, İsrail’in saldırıları sonrası Suriye’deki son durumu görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Ahmed Şaraa ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Erdoğan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarının kabul edilemeyeceğini, İsrail saldırganlığının tüm bölge için tehdit oluşturduğunu, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye halkına destek vermeyi sürdüreceğini kaydetti.

Erdoğan, ayrıca Suriye’de Dürzilerle sağlanan ateşkesin, Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Görüşmede Suriye Devlet Başkanı Şaraa ise Suriye’de siyasi birliğin korunması, toprak bütünlüğünün sağlanması ve egemenliğin muhafaza edilmesine destekleri için Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

Bu Haber 213 defa okunmuştur.