Hamaney: ABD’ye daha büyük darbeler indirilebiliriz

PeyamaKurd - İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran’daki İmam Humeyni Camii’nde Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsin Ejei ve ülke genelindeki yargı yetkilileriyle bir araya geldi.
İran’ın ABD saldırısına verdiği karşılığa değinen İran dini lideri Hamaney, “İran’ın hedef aldığı merkez, ABD’nin bölgemizdeki en hassas üslerinden biriydi. Günün birinde medya sansürleri kalktığında, İran’ın ne kadar büyük bir darbe indirdiği daha net ortaya çıkacaktır. Elbette ABD ve diğerlerine bundan daha büyük darbeler indirilebilir” dedi.
İsrail ile yaşanan 12 günlük savaş sonrası ilk kez kamuoyu karşısında konuşan Hamaney, krizi “dayatılmış savaş” olarak nitelendirdi. İran halkının gösterdiği direnişi “tarihi bir duruş” olarak değerlendirdi.
İsrail’in İran’a başlattığı savaşın “ciddi bir hesap hatası” olduğunu iddia eden Hamaney, “Düşmanın gerçek yüzü ortaya çıktı ve hiçbir zaman açıkça ifade etmedikleri gizli hedefleri de büyük oranda ifşa oldu” dedi.
Hamaney: ABD’ye daha büyük darbeler indirilebiliriz
Bu Haber 104 defa okunmuştur.




