İmamoğlu’nun 8 yıl 9 aya kadar hapsi istendi

PeyamaKurd - Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘diploma’ gerekçesiyle başlatılan soruşturmada iddianame hazırlandı. Savcılık, İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istedi.
İddianamede "Ekrem İmamoğlu diplomayı hileli şekilde aldı ve sahtecilik suçuna iştirak etti" denildi.
Tutuklu İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 31 sene aldığı diplomasının iptal edilmesinin ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık, "zincirleme şekilde sahtecilik" suçlamasıyla iddianame hazırladı.
Hazırlanan 20 sayfalık iddianamede olay tarihi olarak İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde yüksek lisansa başladığı 10 Eylül 2014 ile 18 Ocak 2024 arasındaki süreç gösterildi. Savcılık, delil olarak Yükseköğretim Denetleme Kurulu’nun raporu, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul İl Seçim Kurulu yazışmaları, okul belgeleri ve tanık beyanlarına yer verdi.
Soruşturmanın, 18 Eylül 2024’te CİMER’e yapılan bir ihbarla başladığı kaydedildi.
İddianamede, İmamoğlu'nun geçiş yaptığı Girne Amerikan Üniversitesi’nin 1990 yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından tanınan ve yatay geçiş yapılabilecek üniversiteler arasında olmadığı belirtildi.
Bu Haber 151 defa okunmuştur.Yatay geçiş kontenjanlarının usulsüz olarak arttırıldığı ve yatay geçiş başvurularının başvuru tarihi bitmeden Fakülte Yönetim Kurulu'nun tarafından değerlendirilerek karar bağlandığı ifade edilen iddianamede, bazı öğrencilerin listeden usulsüz olarak silinerek yine listeye yeni öğrencilerin eklendiği, 3 kişilik kontenjanı bulunan bölüme usulsüz olarak 54 kişinin alındığı kaydedildi.





