İran Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

İran Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

PeyamaKurd - İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, İsrail'in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, İran'ı bölmeyi planlayanların başarısız olduğunu ve kazanan tarafın İran milleti olduğunu söyledi.

Musevi, İsrail'in 13 Haziran'daki saldırısında hayatını kaybeden General Hüseyin Selami'yi anma töreninde konuştu. İran'a saldırıların uzun vadeli bir planın ürünü olduğunu savunan Musevi, "Düşmanlar bize dayattıkları bu savaşı 15 yıldır planlamışlar, İran'ın içinde elemanlar yetiştirmişler, örgütlemişler ancak üç şeyi yanlış hesaplamışlardı. Liderlik, halk ve Silahlı Kuvvetlerin karşılık verme gücü." dedi.

Genelkurmay Başkanı, nükleer konunun yalnızca bir bahane olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"İran'ı devirmeyi ve bölmeyi planladılar ancak İran milleti kazandı. İlk aşamada caydırıcı bir yanıt verdik, ikinci aşamada cezalandırıcı bir operasyon gerçekleştirdik. Tahminlerinin aksine halk yekvücut ortaya çıktı. ABD'yi siyonist rejimin yardımına gelmeye ve onu bu şekilde kurtarmak için ateşkes talep etmeye zorlayan şey bunlardı."

Bu Haber 210 defa okunmuştur.