PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani, bugün Duhok'ta DSG Komutanı Mazlum Abdi'yi kabul etti. Görüşmeye ENKS Başkanı Mihemed İsmail, siyasetçi Osman Baydemir ile Rojava'dan bazı yetkililer de katıldı.
Başkan Mesud Barzani, Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumu vesilesiyle Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi ile Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Komitesi Eşbaşkanı İlham Ahmed'in olduğu Rojava heyeti ile bir araya geldi.
Görüşmede ENKS Başkanı Mihemed İsmail ile Kürt siyasetçi Osman Baydemir de yer aldı. Başkan Barzani’nin Ofisi’nden görüşmeye dair açıklama yapıldı.
Heyet üyeleri de, Kürdistan halkının meşru davasını savunmadaki rolünden dolayı Başkan Barzani'ye teşekkürlerini iletti. Ardından Suriye ve bölgedeki durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Barzani: Kürtlerin hakları ihlal edilmemeli
Başkan Barzani, Kürt sorununun "yeni Suriye" çerçevesinde demokratik ve barışçıl bir şekilde çözülmesi gerektiğini, geçmişteki hataların düzeltilmesi ve tekrarlanmaması gerektiğini belirtti.
Başkan Barzani, Kürt siyasi güçleri ve tarafları arasında sabır, uyum ve birliğin önemini vurgulayarak, Kürt halkının haklarının ihlal edilmemesi gerektiğini kaydetti.
Mazlum Abdi’den övgü
Abdi, “Başkan Barzani'nin Rojava'daki taraflar arasında yakınlaşma ve birlik sağlama” çabalarından övgüyle bahsetti.
Ayrıca, “Kürdistan Bölgesi'nin geçtiğimiz yıllarda Rojava halkına kapılarını açarak onları barındırmasını ve terörün yenilgiye uğratılmasındaki desteklerini takdirle karşıladığını” dile getirdi.