Mesud Barzani, ABD'li heyetle yeni hükümet kabinesinin kurulmasını görüştü

Yayınlanma Tarihi :
Mesud Barzani, ABD'li heyetle yeni hükümet kabinesinin kurulmasını görüştü

PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani ve ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Josh Harris başkanlığındaki bir ABD heyetiyle bir araya geldi.

Başkan Barzani, bugün ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Josh Harris başkanlığındaki bir ABD heyetini Pirmam'da kabul etti.

ABD'nin Erbil Başkonsolosu Gwendolyn Green'in de katıldığı görüşmede Josh Harris, Başkan Barzani'yi Irak Parlamento seçimlerinin başarısından dolayı tebrik etti ve seçimlerin başarılı olması için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür etti. 

Görüşmede, Iraklı siyasi partilerin seçimlerin ardından Irak federal hükümetinin yeni kabinesini oluşturmak için attığı adımların yanı sıra, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasındaki ilişkiler değerlendirildi.

Başkan Barzani ise Irak'taki seçim sonrası döneme ve tüm Irak halkının isteklerini yansıtan ve anayasaya dayalı yeni bir kabinenin kurulmasına vurgu yaptı.

Kürdistan Bölgesi ile ilgili olarak da Başkan Barzani, yeni hükümet kabinesini oluşturmak için tüm Kürt partileri arasındaki görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.

Görüşmenin bir diğer bölümünde ise bölgedeki genel değişimler ve zorluklar değerlendirildi.

Taraflar, ABD, Kürdistan Bölgesi ve Irak arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.