Amedsporlu futbolcunun annesi gözaltına alınmıştı... Takım avukatından açıklama

Amedsporlu futbolcunun annesi gözaltına alınmıştı... Takım avukatından açıklama

PeyamaKurd - Diyarbakır'da dün oynanan Amedspor-Etimesgut Belediyespor maçında Amedsporlu futbolcu Oktay Aydın’ın annesi Fatma Aydın'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi İstiklal Marşı sırasında ayağı kalkmadıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Oğlunu stadyumda izlemek için ilk kez Antep'ten Diyarbakır'a gelen Fatma Aydın'ın dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle ayağa kalkamadığı belirtildi.

Artıgerçek'teki habere göre, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Aydın'ın Antep'e döndüğü aktarıldı.

Fatma Aydın, maçta oğlunun attığı golü cezaevinde izleyebildi.

Amedspor avukatı Mervan Arslan, dün oynanan maçta Amedsporlu Oktay Aydın'ın annesinin gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu. Amedspor taraftarı üzerinde baskı kurmak istendiğini söyleyen Arslan, "Bu uygulamalara karşı mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"Ayağa kalkmamak hukuken bir suç değil"

İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmamanın hukuken bir suç olmadığını söyleyen Arslan, şöyle konuştu:

"Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 300. maddesinde 'bayrağı aşağılamak' suç olarak geçer. Suç tanımında ayağa kalkmamaktan söz edilmez, kasti aşağılama olarak söz eder. Hukuken ayağa kalkıp kalkmamanın ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmesi lazım.

Çünkü orada aşağılayıcı bir unsur veya bayrağı karşı yapılan hakaret söz konusu değildir. Kişinin özel durumu çerçevesinde her şeyin göz önüne alınması gerekir. Oyuncumuzun annesinin bırakın TCK’yı, okuma yazması bile yok.

Hayatında ilk defa futbol müsabakasına gelmiş, oğlunu izliyor. Yani o kadının aşağılama gibi bir dürtüsü olabilir mi? Fikren ya da zikren herhangi aşağılama durumu olabilir mi? Bu mümkün değil."

"Rakiplere böyle bir uygulama yok"

"Burada asıl olay polisin orada kendisine verilen yetkisini aşarak olay çıkarma dürtüsü ve bu şekilde de Amedspor taraftarı üzerinde baskı kurma istemidir. Daha az taraflar gelsin, daha az destek olsun mantığıyla hareket ediliyor. Asıl sorun eşitlik olmamasıdır.