Bin Ladin’i vuran asker: Böyle yaşamaktan utanç duyuyoruz
PeyamaKurd - Terör örgütü el-Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’i vuran ABD donanmasından emekli subay Robert O’Neill, bunu muhtemelen hayatında yaptığı en kötü şey olarak nitelendirdi.
2011 Mayısında Pakistan’ın Abbottabad kentinde düzenlenen operasyonda el-Kaide liderini öldüren ABD’nin seçkin askeri timinden olan O’Neill, radikal ideolojilerle savaşmanın yolunun, bir şiddet döngüsünden ziyade eğitim yoluyla olması gerektiğine inanıyor.
New York ve Washington’da düzenlenen 11 Eylül saldırılarının 17. yıl dönümünde ‘ITV’ kanalında yayınlanan ‘Günaydın İngiltere’ adlı programa katılarak bir takım açıklamalarda bulunan 42 yaşındaki emekli asker, operasyon sırasında Bin Ladin’in iki yaşındaki oğlunu, babasının cesedinin yanında gördükten sonra bunun farkına vardığını söyledi.
Robert O’Neill, “Ben de bir babayım ve bu zavallı çocuğun bununla hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bunun bitmediğini fark ettim. Umarım kimse böyle şeyler yaşamaz. Bu savaşı mermi ve bombalarla değil, eğitimle kazanabiliriz. Ortada güvenliğimizi zayıflatan bir ideoloji var” ifadelerini kullandı.
Usame bin Ladin’i öldürmenin hayatında yaptığı en iyi şey mi yoksa en kötü şey mi olduğundan henüz emin olamadığını belirten eski asker, “Böyle yaşamaktan utanç duyuyoruz. Bundan korkmuyoruz, sadece bilmek istiyoruz” şeklinde konuştu. O’Neill, Bin Ladin’in ölümüyle sonuçlanan operasyona katılan eski meslektaşlarından bazılarının ABD Donanması’ndan emekli olup, yazar olarak çalışmaya başladıklarını ve konuşmalar yaptıklarını iddia etti.
Bu Makale 42143 defa okunmuştur.